Βρετανία: Συγχώνευση των Vodafone και Hutchison - Επενδύσεις 11 δισ. στερλινών σε 10 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Συγχώνευση των Vodafone και Hutchison - Επενδύσεις 11 δισ. στερλινών σε 10 χρόνια
Η συμφωνία θα μειώσει τον αριθμό των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα σε μόλις τρεις.

Η Vodafone και η Hutchison -κατέχει την Three UK- συμφώνησαν να συγχωνεύσουν τις επιχειρήσεις τους στην αγορά της Βρετανίας, μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει από το 2022.

Υπό τους όρους του deal, η Vodafone θα κατέχει το 51% του νέου εταιρικού σχήματος και η Hutchison θα έχει το 49%.

Μετά από τη συγχώνευση, οι εταιρείες θα επενδύσουν 11 δισ. στερλίνες (13,91 δισ. δολάρια) στην αγορά τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, με στόχο «τη δημιουργία ενός από τα πιο προηγμένα αυτόνομα δίκτυα 5G στην Ευρώπη, με πλήρη υποστήριξη των στόχων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου»

Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2024 και παραμένει υπό την αίρεση εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και τους μετόχους.

Όπως αναφέρει το CNBC, η συμφωνία θα μειώσει τον αριθμό των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα σε μόλις τρεις, μετά τη μεγάλη ενοποίηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια.

Ο σημερινός CEO της Vodafone UK, Αχμέντ Ασάμ, θα ηγηθεί του νέου εταιρικού σχήματος, ενώ ο σημερινός Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της Three UK, Ντάρεν Πούρκις, θα αναλάβει τη θέση του CFO στη συγχωνευμένη επιχείρηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider