ΗΠΑ: Σε 113 τράπεζες το 95% του κόστους της κατάρρευσης των SVB και Signature Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε 113 τράπεζες το 95% του κόστους της κατάρρευσης των SVB και Signature Bank
Καμία τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία μικρότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα πληρώσει προμήθεια.

Περίπου 113 από τις αμερικανικές μεγαλύτερες τράπεζες θα κληθούν να καταβάλλουν επιπλέον 16 δισ. δολάρια σε εισφορές τα επόμενα δύο χρόνια με βάση σχέδιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) για να ανακτήσει τις απώλειες της από τη διάσωση των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, θα υπαχθούν σε μια «ειδική αξιολόγηση» ενώ οι μεγαλύτερες τράπεζες με ενεργητικό τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια θα καλύψουν το 95% του κόστους. Καμία τράπεζα με περιουσιακά στοιχεία μικρότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια δεν θα πληρώσει προμήθεια, αφήνοντας εκτός τη μεγάλη πλειονότητα των 4.500 αμερικανικών τραπεζών που καλύπτονται από την προστασία της FDIC.

Το «τέλος» θα εισπραχθεί σε οκτώ τρίμηνα από τον Ιούνιο του 2024, αλλά θα μπορούσε να προσαρμοστεί καθώς αλλάζουν τα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα. Η ρυθμιστική αρχή πρότεινε τη νέα προμήθεια για να αναπληρώσει το βαρύ κόστος που επιβαρύνει όλους τους καταθέτες της Silicon Valley Bank και της Signature Bank μετά την χρεοκοπία τους τον Μάρτιο. Και οι δύο τράπεζες, οι οποίες είχαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ανασφάλιστων καταθέσεων, κατέρρευσαν απότομα μετά την φυγή των καταθετών εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική τους υγεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ολοκλήρωση μεταβίβασης του 51% της IRC στην Hard Rock

Saudi Aramco: Αργή η πρόοδος για την IPO με αναφορές σε ενδεχόμενη αναβολή της

Intercontinental International: «Πράσινο φως» για μέρισμα 0,30 ευρώ/μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider