Παγκρήτια Τράπεζα: Στρατηγικής σημασίας η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας

Newsroom
Μοιράσου το
Παγκρήτια Τράπεζα: Στρατηγικής σημασίας η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας
Κίνηση στρατηγικής σημασίας για την Παγκρήτια Τράπεζα η απορρόφηση της Συνεταιριστικής Κεντρικής Μακεδονίας.

Mε την απορρόφηση του δικτύου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδυασμό με τον συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης της, η Παγκρήτια Τράπεζα πέραν του υφιστάμενου δικτύου της στη Θεσσαλονίκη ισχυροποιείται με στόχο τη στήριξη των επιχειρηματικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της περιοχής της Β. Ελλάδας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ισχυροποιείται το αποτύπωμα της Παγκρήτιας, σε μία περιοχή στην οποία καταγράφεται ισχυρή ζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, Χρηματοδοτικά προγράμματα εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας), γεγονός που επιβεβαιώνει και τη δυναμική της συνεργασίας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας συνολικά.

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των δανείων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο καταθέσεων σε 190 εκατ. eυρώ. Η Παγκρήτια Τράπεζα προχωρά με ταχύτητα στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου το οποίο προβλέπει την επέκτασή της σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Παραμένοντας προσανατολισμένη σταθερά στην ενεργή στήριξη των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών πελατών μέσα από ένα δίκτυο που θα ξεπερνά τα 50 καταστήματα πανελλαδικά στο τέλος του 2023, η Παγκρήτια Τράπεζα μετασχηματίζεται και αποκτά καθημερινά ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Όπως έγραψε το insider.gr στις 2/2, η διαπραγμάτευση συγχώνευσης των 2 πλευρών έκλεισε επιτυχώς στις 31 Ιανουαρίου, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαν θέσει.

«Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας τον Νοέμβριο του 2022 και η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως και θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί, νομικά και λειτουργικά, μέχρι τις 30/09/2023», τόνισε με ανακοίνωσή της η Παγκρήτρια Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε πρώτα να γίνει η νομική συγχώνευση και να ακολουθήσει η λειτουργική το φθινόπωρο, αφού θα έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της συγχώνευσης Παγκρήτιας – HSBC τον Ιούλιο.

Η σχέση ανταλλαγής θα είναι συμβολική, δεδομένου ότι η Παγκρήτια διασώζει την Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να την εξυγιάνει άμεσα, ενώ λαμβάνει δύο καταστήματα, σε Σέρρες και Κατερίνη, και χαρτοφυλάκιο δανείων 250 εκατ. ευρώ, με ικανοποιητική κάλυψη από προβλέψεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Όμιλος Κοπελούζου: Παρουσίασε στις ΗΠΑ το στρατηγικής σημασίας έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Ελλάδας «GREGY»

Τι κάνουν οι κεντρικές τράπεζες για την ταυτόχρονη μείωση εκπομπών και πληθωρισμού

Οι Κεντρικές Τράπεζες ταξιδεύουν πραγματικά στα... τυφλά;