Amazon: Έχασε 1 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης - Η μεγαλύτερη απώλεια στην Ιστορία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Έχασε 1 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης - Η μεγαλύτερη απώλεια στην Ιστορία
Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν νέο χαμηλό 52 εβδομάδων την Τετάρτη, κλείνοντας στα 86,14 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση 48% μέχρι στιγμής το 2022.

Περισσότερα από 1 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης έχασε η Amazon, τη μεγαλύτερη απώλεια από αμερικανική εταιρεία και την πρώτη φορά που μια εταιρεία έχει χάσει τόσο μεγάλη αξία στην αγορά, όπως επισημαίνει το Marketwatch.

Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν νέο χαμηλό 52 εβδομάδων την Τετάρτη, κλείνοντας στα 86,14 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας πτώση 48% μέχρι στιγμής το 2022. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν υποχωρήσει περίπου 22% και 35%, αντίστοιχα.

Η κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού γίγαντα έκλεισε κάτω από τα 900 δισ. δολάρια την Τετάρτη. Η κεφαλαιοποίηση της Amazon ξεπέρασε περίπου τα 1,9 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο του 2021. Η πτώση της Τετάρτης ανεβάζει τη συνολική απώλεια σε περίπου 1,05 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τη FactSet.

Η πτώση αυτή συνιστά και ρεκόρ, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών KCR, με τη Microsoft να ακολουθεί με απώλειες περίπου 950 δισ. δολαρίων.

Αν και η τελευταία περίοδος ήταν δύσκολη για όλες τις τεχνολογικές μετοχές, η KCR αναφέρει και ένα επιπλέον πρόβλημα για την Amazon: Τον «κόντρα άνεμο Nardelli».

Το tweet αναφέρεται στον πρώην CEO της Home Depot, Robert Nardelli, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του συνιδρυτή Arthur Blank τον Δεκέμβριο του 2000.

«Στην περίπτωση του Bob Nardelli, ανέλαβε την Home Depot σε ένα σημείο που οι προσδοκίες ήταν υψηλές», έγραψε η KCR. Κατά τη μετάβαση, η Home Depot κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις υπό τον Nardelli, αλλά η μετοχή δεν πήγε πουθενά.

Όσον αφορά τον CEO της Amazon, Andy Jassy, η μετοχή διαπραγματευόταν πάνω από τα κέρδη κατά 65 φορές όταν αντικατέστησε τον Jeff Bezos. Η ανάπτυξη των κερδών μειώθηκε στο β’ εξάμηνο του 2021 και τώρα η μετοχή έχει πέσει καθώς οι προσδοκίες για αύξηση πωλήσεων και κερδών έχουν μειωθεί.

Η Amazon διαπραγματεύεται πλέον σε λιγότερο από 50 φορές κάτω από τα εκτιμώμενα κέρδη του 2023. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη έχουν επίσης κινηθεί χαμηλότερα καθώς η οικονομία επιβραδύνεται. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη της Amazon το 2023 ήταν περίπου 4,62 δολάρια ανά μετοχή όταν ανέλαβε ο Jassy και επί του παρόντος βρίσκονται στα περίπου 1,81 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τη FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Για πρώτη φορά από το 2020 ξεκινά την ημέρα με αξία κεφαλαιοποίησης της κάτω από 1 τρισ. δολάρια

ΗΠΑ: Η Amazon «παγώνει» τις προσλήψεις προσωπικού υπό τον φόβο της ύφεσης

Η αξία της Amazon κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, πρώτη φορά από το 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider