Η Airbnb βάζει "stop" στη διοργάνωση πάρτι μέσω της πλατφόρμας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Airbnb βάζει "stop" στη διοργάνωση πάρτι μέσω της πλατφόρμας
Στην καθολική απαγόρευση της ενοικίασης κατοικιών με σκοπό τη διεξαγωγή πάρτι ανακοίνωσε η Airbnb, με τον κολοσσό των βραχυχρόνιων μισθώσεων να μονιμοποιεί μία προσωρινή απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ το 2020, στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην καθολική απαγόρευση της ενοικίασης κατοικιών με σκοπό τη διεξαγωγή πάρτι ανακοίνωσε η Airbnb, με τον κολοσσό των βραχυχρόνιων μισθώσεων να μονιμοποιεί μία προσωρινή απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ το 2020, στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εφικτή η ενοικίαση χώρων όπου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις με ανοιχτή πρόσκληση, ενώ αποσύρεται οριστικά από την πλατφόρμα η επιλογή ενοικίασης χώρου για μία νύχτα, σε περίπτωση που σκοπός είναι η διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων.

Σημειώνεται πως η δημοφιλής πλατφόρμα είχε απαγορεύσει πάρτι και συναφείς εκδηλώσεις τους πρώτους μήνες της πανδημίας, γεγονός που μείωσε κατά το ήμισυ τις σχετικές αναφορές, ενώ αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να κάνουν και άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Vrbo.

«Η προσωρινή απαγόρευση αποδείχθηκε αποτελεσματική και σήμερα κωδικοποιούμε επίσημα την απαγόρευση ως πολιτική μας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει τις δυσκολίες που υπάρχουν για την καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχει φανεί πως υπάρχει η δυνατότητα παράκαμψης των σχετικών πρωτοκόλλων, με την Airbnb να δεσμεύεται πως όσοι επιχειρούν να διοργανώσουν πάρτι μέσω της πλατφόρμας θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με τον πλήρη αποκλεισμό τους είτε ως επισκέπτες είτε ως ενοικιαστές.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 6.600 άτομα έχουν αποκλειστεί από την πλατφόρμα για λόγους που σχετίζονται με τη διοργάνωση πάρτι και συναφών εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nike: Καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα και κέρδη στο δ' τρίμηνο - Ανησυχία για τις πωλήσεις το 2022

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Καμία συνάντηση με τους Έλληνες, «μέχρι να συνέλθουν»

Τουρκία: Το εγχώριο άρμα μάχης βρήκε... τοίχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider