Διεθνή
27-10-2021 | 14:47

McDonald’s: Έσοδα και κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες - 2,15 δισ. δολάρια τα καθαρά έσοδα το γ' τρίμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
McDonald’s: Έσοδα και κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες - 2,15 δισ. δολάρια τα καθαρά έσοδα το γ' τρίμηνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των εκτιμητών τα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη της McDonald’s, παρά το νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19 σε ορισμένες αγορές.

Η αμερικάνικη εταιρεία γρήγορου φαγητού ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη γ' τριμήνου στα 2,76 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 2,46 δολάρια ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα έσοδα, τα οποία ανήλθαν σε 6,2 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για έσοδα 6,04 δισ. δολαρίων. 

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο είναι σε 2,15 δισ. δολάρια ή 2,86 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση από τα καθαρά έσοδα της προηγούμενη χρονιάς που ήταν στα 1,76 δισ. δολάρια ή 2,35 δολάρια ανά μετοχή. 

Εξαιρώντας τα στρατηγικά κέρδη, τα κέρδη της McDonald’s είναι 2,76 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 14% στα 6,2 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις που «έβλεπαν» 6,04 δισ. δολάρια. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, έδωσε ώθηση στις μετοχές της εταιρείας, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 3% πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

McDonald’s: Τα μενού κοτόπουλου έκαναν πωλήσεις και κέρδη να «πετάξουν»

«Άνοιγμα» των McDonald's σε Βρετανία και Ιρλανδία, με 20.000 προσλήψεις

MUST READ

McPlant: Το πρώτο vegan burger των McDonalds