Cosmos Sport: Δεν αλλάζει το σήμα μετά το super deal με την JD Sports Fashion – Οι επόμενες κινήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cosmos Sport: Δεν αλλάζει το σήμα μετά το super deal με την JD Sports Fashion – Οι επόμενες κινήσεις
Καθώς όμως το deal ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα, οι σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Δεν θα αλλάξει το σήμα της Cosmos Sport μετά τη στρατηγική επένδυση της βρετανικής JD Sports Fashion στην ελληνική εταιρεία, που ανακοινώθηκε πριν από μερικά 24ωρα.

«Η JD Sports Fashion έχει αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή τη δυναμική που φέρουν τα σήματά μας και για αυτό τον λόγο θα διατηρηθούν», δηλώνει στο insider.gr o Νίκος Βαρβαδούκας, Chief Omnichannel Officer της Cosmos Sport και ο πιο στενός συνεργάτης των αδερφών Μιχάλη, Λευτέρη και Κώστα Τσικνάκη που ανέλαβαν τη διοίκηση της εταιρείας το 1995.

Αυτή είναι άλλωστε και η πιο συνηθισμένη τακτική της JD Sports Fashion, που με ιστορία 40 ετών, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στον χώρο της πώλησης αθλητικών ειδών. Με αντίστοιχο τρόπο έχει διατηρήσει τα σήματα μικρότερων εταιρειών στις οποίες έχει επενδύσει στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στις αγορές της Ισπανίας και της Πολωνίας.

Οι επόμενες κινήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβαδούκα, η Cosmos Sport περνά σε μια νέα εποχή, πολλά υποσχόμενη. Καθώς όμως το deal ανακοινώθηκε πολύ πρόσφατα, οι σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο. «Cosmos Sport και JD Sports Fashion θα προχωρήσουν σε κοινούς σχεδιασμούς τους επόμενους μήνες», τονίζει.

Το όραμα της διοικητικής ομάδας της Cosmos Sports για το μέλλον είναι σαφές. Να αποδείξει στον στρατηγικό της επενδυτή πως δικαίως επέλεξε την εταιρεία για να επενδύσει. «Θέλουμε να αποδείξουμε στη JD Sports Fashion πως έκανε καλά που μας επέλεξε. Είναι ένας παγκόσμιος ‘παίκτης’ που ‘σκανάρει’ καθημερινά ευκαιρίες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι προσωπική μας δέσμευση να σταθούμε αντάξιοι στην επιλογή του βρετανικού κολοσσού. Θέλουμε να τους δικαιώσουμε», σημειώνει ο κ. Βαρβαδούκας, που βρίσκεται στην Cosmos Sport από το 2017.

Σπεύδει μάλιστα να συμπληρώσει πως «η JD Sports Fashion είδε μια ελληνική εταιρεία να αναπτύσσεται ραγδαία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, στη σκιά της πανδημίας. Έχει άλλη ουσία η συνεχής ανάπτυξη μιας εταιρείας μέσα στις δυσκολίες». «Η εταιρεία μας πέτυχε πολύ καλές αποδόσεις, παρά την αβεβαιότητα που γεννά η πανδημία, γιατί ήταν καλά προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα», προσθέτει.

Καθολικό το αίσθημα υπερηφάνειας

Όπως εξηγεί ο Chief Omnichannel Officer της Cosmos Sport, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του deal, ένα καθολικό αίσθημα υπερηφάνειας έχει κατακλύσει ολόκληρη την εταιρεία.

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι και συγκινημένοι. Έχουμε πάρα πολλά να διδαχθούμε από έναν παγκόσμιο ‘παίκτη’ σαν τη JD Sports Fashion που πρωταγωνιστεί στον χώρο των αθλητικών ειδών», σημειώνει.

«Τώρα θα εστιάσουμε στο επόμενο βήμα και στη νέα σελίδα που ανοίγεται για την Cosmos Sport», καταλήγει.

Το deal

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της περασμένης Παρασκευής, η JD Sports Fashion θα εξαγοράσει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmos Sport. Τα μέλη της κρητικής οικογένειας Τσικνάκη, που αποτελούν τους ιδρυτές και τους κύριους μέτοχους της εταιρείας μέχρι και σήμερα, υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmos Sport στη JD Sports Fashion, ενώ θα παραμείνουν στην εταιρεία, διατηρώντας μειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής της τάξεως του 20%.

Την ίδια στιγμή, το fund EOS Capital Partners, συμφερόντων του Απόστολου Ταμβακάκη – και με υπό διαχείριση κεφαλαία ύψους 150 εκατ. ευρώ περίπου – προχώρησε σε αποεπένδυση από την Cosmos Sport, υπογράφοντας την περασμένη Πέμπτη δεσμευτική συμφωνία πώλησης του συνόλου της μειοψηφικής συμμετοχής - ήτοι 30% - που κατείχε στην Cosmos Sport.

Η αποτίμηση του deal δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κάνουν λόγο για μια στρατηγικής φύσεως συναλλαγή με πολλαπλά και αμοιβαία οφέλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλλάζει το τοπίο στην αγορά αθλητικών ειδών το super deal της Cosmos Sport – Οι πρωταγωνιστές, το παρασκήνιο και η επόμενη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider