Επιχειρήσεις
22-07-2021 | 15:41

Στρατηγική συνεργασία Sigfox Hellas και Vantage Towers Greece

Newsroom
Μοιράσου το
Στρατηγική συνεργασία Sigfox Hellas και Vantage Towers Greece
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη στρατηγική και μακροπρόθεσμη συνεργασία τους ανακοίνωσαν σήμερα η Vantage Towers, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη και η Sigfox Hellas, ο επίσημος πάροχος της Sigfox στην Ελλάδα. Αποκτώντας πρόσβαση στις υποδομές της Vantage Towers Greece, η Sigfox Hellas θα  πετύχει την πανελλαδική διάθεση του 0G IoT δικτύου της (Διαδίκτυο των Πραγμάτων),  προσφέροντας γρήγορα και απρόσκοπτα ένα ευρύ φάσμα έξυπνων IoT λύσεων και υπηρεσιών στους πελάτες της.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα μακροχρόνιο πλαίσιο συνεργασίας με στόχο να καλύψουν όλες τις μητροπολιτικές περιοχές, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας. Η συνεργασία παρέχει στη Sigfox Hellas πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers Greece, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 5.200 σημεία, και στηρίζει το πλάνο της Sigfox να αναπτύξει λύσεις ΙοΤ σε ολόκληρη την επικράτεια με ένα γρήγορο, οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στο στρατηγικό πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Χάρη στις υποδομές και στην εξειδίκευση της Vantage Towers Greece, η Sigfox Hellas θα αυξήσει άμεσα το αποτύπωμά της σε ολόκληρη την Ελλάδα υλοποιώντας τις υπηρεσίες της σε μια πληθώρα διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών (αστικές, ημιαστικές, αγροτικές).

Σίλεια Καντάρου, Business Development Manager Vantage Towers Greece:

«Η αναδυόμενη τεχνολογία του Internet of Things (IoT) και η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια θα επαναπροσδιορίσουν το τοπίο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Vantage Towers Greece με τη Sigfox Hellas αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, βοηθώντας παράλληλα τη Sigfox να επιταχύνει σημαντικά τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της και να προσφέρει αξιόπιστες, αδιάλειπτες και επεκτάσιμες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, στηριζόμενη στις ευρείας κλίμακας υποδομές της Vantage Towers».

Ευάγγελος Αργύρης, Chief Executive Officer Sigfox Hellas:

«Η Sigfox είναι το ιδανικό δίκτυο ΙοΤ για την υλοποίηση Έξυπνων Λύσεων σε μεγάλη κλίμακα, με ένα απαράμιλλο παγκόσμιο οικοσύστημα παρόχων λύσεων και συνεργατών. Η συνεργασία μας με την Vantage Towers Greece μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου ΙοΤ, το οποίο θα ενδυναμώσει τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στην ψηφιακή τους ετοιμότητα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον μέσω της βελτιστοποίησης της χρήσης ενεργειακών πόρων και πληροφορικής στην εξαγωγή δεδομένων από το πεδίο». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.