Αίτημα εργαζομένων Amazon - Να διακοπούν τα συμβόλαια με τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίτημα εργαζομένων Amazon - Να διακοπούν τα συμβόλαια με τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ
500 εργαζόμενοι της Amazon ζητούν από τον Μπέζος και τον Τζάσι να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη της προς τους Παλαιστίνιους.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Τζεφ Μπέζος και τον Άντι Τζάσι απέστειλαν 500 εργαζόμενοι της Amazon με αίτημα να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξη της προς τους Παλαιστίνιους και να διακόψουν τα συμβόλαια της εταιρείας με τις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ.

«Πιστεύουμε πως είναι ηθική μας ευθύνη να δείξουμε τη στήριξη μας και να μιλήσουμε εκ μέρους των εκατομμυρίων Παλαιστινίων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους και τονίζουν πως «η Amazon έχει στο εργατικό της δυναμικό στο Τελ Αβίβ και την Χάιφα κ.α., Παλαιστίνιους πολίτες. Αδιαφορώντας για τον πόνο των Παλαιστινίων, αδιαφορούμε για τους συνεργάτες μας».

Η επιστολή αναφέρεται σε τέσσερα συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τη διακοπή των επαγγελματικών σχέσεων με την ισραηλινή κυβέρνηση και εταιρείες που φέρονται να έχουν συνδεθεί με εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενώ αναφέρονται συγκεκριμένα οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ.

Παράλληλα, οι 500 υπογράφοντες ζητούν από την Amazon να δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής για τους Παλαιστίνιους που έχουν πληγεί από τη στρατιωτική βία.

Οι εργαζόμενοι της Amazon δεν είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που έχουν αυτά τα αιτήματα. Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν αίτηση με την οποία ζητούν από την εταιρεία τους να διακόψει τα συμβόλαια της με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider