Επιχειρήσεις
14-04-2021 | 18:39

Γ. Καραγιάννης: Ποια είναι τα εμβληματικά αναπτυξιακά έργα που θα μεταμορφώσουν τη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το
 Γ. Καραγιάννης: Ποια είναι τα εμβληματικά αναπτυξιακά έργα που θα μεταμορφώσουν τη Θεσσαλονίκη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα χρόνια την εικόνα της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα και της Θεσσαλονίκη ειδικότερα, τα οποία αποτελούν πρωτοβουλίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα στο διαδικτυακό συνέδριο «Prodexpo North 2021» ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραγιάννης, «με ιδιαίτερα χαρά συμμετείχα ως ομιλητής στο διαδικτυακό συνέδριο Prodexpo North 2021 για τα ακίνητα και τις ευρύτερες αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας.  Κάναμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πάνελ για τα μεγάλα Έργα Υποδομής και το Ταμείο Ανάκαμψης και στην εισήγησή μου αναφέρθηκα λεπτομερώς στο πλάνο έργων του Υπουργείου Υποδομών, συνολικού ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κεντρική θέση έχει η Βόρεια Ελλάδα.

 Ένα πλάνο με εμβληματικά οδικά έργα που τα βρήκαμε μπλοκαρισμένα επί χρόνια αλλά με συστηματική δουλειά καταφέραμε να τα ξεμπλοκάρουμε, όπως το βόρειο τμήμα του Ε-65 και νέα οδικά έργα όπως το Δράμα-Αμφίπολη ή το Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους βορειοελλαδίτες να μετακινούνται με ταχύτητα και ασφάλεια. Παράλληλα, εκτός από τα οδικά έργα, με νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, όπως το Θεσσαλονίκη – Τοξότες, ύψους 1,3 δις €, θα αλλάξει συνολικά το τοπίο των μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα και θα δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες και εμπορεύματα να μεταφέρονται με ανταγωνιστικό τρόπο.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης προχωράμε με σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη συνολική εικόνα της, όπως το Μετρό και το Flyover, καθώς και με την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Καλαμαριά, καθώς και με τις Δυτικές Επεκτάσεις του Μετρό. Όλα αυτά τα έργα μαζί με το νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία και την επικείμενη αναβάθμιση του εμπορικού προβλήτα του ΟΛΘ, θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ικανό να ωθήσει την ανάπτυξη και την πρόοδο. Θα τα καταφέρουμε με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.