Έρχονται εξελίξεις για τους «μνηστήρες» των περιφερειακών λιμανιών του ΤΑΙΠΕΔ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται εξελίξεις για τους «μνηστήρες» των περιφερειακών λιμανιών του ΤΑΙΠΕΔ
Θέμα χρόνου, ενδεχομένως και ημερών, θεωρείται από ανθρώπους της αγοράς η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ των επενδυτικών σχημάτων που θα «περάσουν» στην επόμενη, τελική, φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση/πώληση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Θέμα χρόνου, ενδεχομένως και ημερών, θεωρείται από ανθρώπους της αγοράς η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ των επενδυτικών σχημάτων που θα «περάσουν» στην επόμενη, τελική, φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση/πώληση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Όπως το insider είχε επισημάνει προ ολίγων μόλις εβδομάδων, το χρονικό διάστημα από τα τέλη Μαρτίου έως και τα τέλη Απριλίου το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ξετυλίξει το κουβάρι των ενεργειών για τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, όπως τόνιζαν στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αναμένεται να ανακοινώσει τις λίστες των τελικών υποψηφίων επενδυτών για τους διαγωνισμούς των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, σε επόμενο στάδιο θα υπάρξουν εξελίξεις για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ ακολουθούν, ενδεχομένως μέσα στον Απρίλιο, οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για τα λιμάνια στον Βόλο και το Ηράκλειο της Κρήτης (για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου έως 67% των μετοχών των δύο οργανισμών).

Όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί τις διαδικασίες για το πρώτο πακέτο λιμανιών, με τους μνηστήρες που θα «περάσουν» στη β’ φάση να έχουν και πρόσβαση στο VDR και στα χρηματοοικονομικά δεδομένα των λιμένων.

Για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης» (ΟΛΑ ΑΕ), ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι: QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT, Κοινοπραξία CAMERON S.A- GOLDAIR CARGO AE- BOLLORE AFRICA LOGISTICS, Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS (η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), ΟΛΘ Α.Ε.

Για το λιμάνι της Καβάλας εκδήλωσαν ενδιαφέρον τα σχήματα: PFIC LTD, QUINTANA INFRASTRUCTURE + DEVELOPMENT, ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ IMERYS AE, GOLDAIR CARGO & I.M.G., ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS KAVALA (η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), ΟΛΘ Α.Ε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider