Κων. Δομαζάκης κατά Ιmpala: Αναληθείς οι ισχυρισμοί περί επιτυχημένης επαναφοράς της Creta Farms

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κων. Δομαζάκης κατά Ιmpala: Αναληθείς οι ισχυρισμοί περί επιτυχημένης επαναφοράς της Creta Farms

Με ανακοίνωσή του ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης στρέφεται εκ νέου κατά της Impala, του επενδυτικού σχήματος που ανέλαβε την εξυγίανση της Creta Farms κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ανύπαρκτη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των ιδρυτών της Creta Farms έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης με την οποία έχει επικυρωθεί η συμφωνία Εξυγίανσης και Μεταβίβασης της εταιρείας στην Ιmpala του Δημήτρη Βιντζηλαίου.

Σε απάντηση της χθεσινής ανακοίνωσης της εταιρείας, στην οποία η νέα διοίκηση έκανε λόγο για «απολύτως ανυπόστατους» ισχυρισμούς των Κωνσταντίνου Δομαζάκη, επισημαίνοντας ότι η Creta Farms χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ καταβολή κεφαλαίου από την IMPALA INVEST BV και έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, ο κ. Δομαζάκης τονίζει:

  • «Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην από 05/02/2020 Συμφωνία Εξυγίανσης, η Νέα Εταιρεία ανέλαβε Παθητικό ύψους 58.457.558,93 €.
  • Στο από 23/10/2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό – Πρωτόκολλο Μεταβίβασης Επιχείρησης, το χρέος προς το Δημόσιο υπερδιπλασιάσθηκε και το Παθητικό αυξήθηκε σε ευρώ 69.141.814,14 €.
  • Στις 23/10/2020 η Νέα Εταιρεία εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα επενδύσει 20.000.000 €, σύμφωνα με το Επιχειρηματικό Σχέδιο της Εξυγίανσης.
  • Στην από 27/01/2021 ανυπόγραφη ανακοίνωση της CRETA FARMS αναφορικά «με τη στήριξη του νέου στρατηγικού επενδυτή IMPALA INVEST BV», αναφέρεται ότι «η creta farms χρηματοδοτήθηκε με τουλάχιστον 15.000.000 εκατ. € καταβολή κεφαλαίου από την IMPALA INVEST BV», πράγμα αναληθές. Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται δήλωση για «ενισχυμένη ρευστότητα με 13.000.000 € ταμειακά διαθέσιμα» και «EBITDA στα 4,6 εκατ. Ευρώ», αποκρύπτοντας ότι η όποια ρευστότητα είναι μέγεθος μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα, διότι η εκκαθάριση των σχέσεων με τους Πελάτες μετά την Τιμολόγηση των Πιστώσεων στις 22/01/2021 έχει αφήσει ένα ελλειμματικό ταμείο.
  • Είναι, λοιπόν, επιεικώς αναληθείς οι ισχυρισμοί περί επιτυχημένης επαναφοράς της εταιρείας, που ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο φερόμενος Επενδυτής δήλωσε σε συνέντευξή του στις 11/10/2020 ότι αυτοχρηματοδοτείται.
  • Είναι φανερό ότι μεταβάλλονται κατά περίσταση οι δηλώσεις του «Επενδυτή» και άλλοτε έχει χρηματοδοτήσει, άλλοτε θα χρηματοδοτήσει και στο μεταξύ, το παθητικό αυξάνεται και το χρέος προς το Δημόσιο διπλασιάζεται επί των ημερών του. Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι δεν αναλαμβάνει οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο στο επενδυτικό σχήμα. Συνεχίζει το γαϊτανάκι της κοροϊδίας του επενδυτικού κοινού, όλων των Αρχών που έχουν εμπλακεί σε αυτή την ιστορία και των καταναλωτών».

Διαβάστε επίσης:

Creta Farms: Αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατέθεσε ο Κων. Δομαζάκης - «Βολές» κατά Impala

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider