Ελλάδα
21-05-2020 | 12:30

Έρχεται νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Πειραιά

Ρομίνα Νικηφόρου
Μοιράσου το
Έρχεται νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στον Πειραιά

Σε έναν χώρο 2.000 τ.μ στον Πειραιά αναμένεται τον Οκτώβριο να ανοίξει ένα νέο concept store ΙΚΕΑ.

Πρόκειται για ένα κατάστημα μικρού μεγέθους στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης μεσαίου (5.000-10.000 τ.μ) και μικρού (1.000-2.000 τ.μ) μεγέθους καταστημάτων που σχεδιάζει ο όμιλος.

Σύμφωνα με όσα σημειώνει στο insider.gr o Γιώργος Αλεβίζος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis, ο χώρος που που θα λειτουργήσει το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, σε μία περιοχή που δεν καλύπτεται από κάποιο άλλο κατάστημα και αναμένεται να έχει accessories αλλά και έπιπλα, σαφώς σε μικρότερο αριθμό από τα μεγάλα καταστήματα.

Νέες επενδύσεις

Στο σχεδιασμό του ομίλου βρίσκεται η δημιουργία και άλλων καταστημάτων μεσαίου και μικρού μεγέθους μέσα στην επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα μεσαίου μεγέθους (8.000 τμ) στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλεβίζος, πέρα από τη δυναμική ανάπτυξη που παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις την περίοδο του lockdown ιδιαίτερα κατά τον μήνα Μάρτιο, ο Όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσει και το δίκτυο των φυσικών του καταστημάτων.

Σημειώνεται τέλος πως σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2020 o Όμιλος παρουσίασε πωλήσεις 84,5 εκατ. ευρώ έναντι 96,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019, μειωμένες κατά 12,6%.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.