Στον «αέρα» τα γυμναστήρια, ανησυχία για λουκέτα και απολύσεις

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «αέρα» τα γυμναστήρια, ανησυχία για λουκέτα και απολύσεις
«Είναι καταστροφικό για τον κλάδο καθώς αυτό το τρίμηνο έχουμε συνήθως το 40% του ετήσιου τζίρου μας» τονίζει στο insider.gr o Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων σε ολόκληρη τη χώρα που βλέπουν τις επιχειρήσεις να μένουν κλειστές ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσουν.

«Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πότε θα ανοίξουμε. Είναι καταστροφικό για τον κλάδο αυτό που συμβαίνει καθώς για εμάς το τρίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος είναι η περίοδος που έχουμε το 40% του ετήσιου τζίρου» τονίζει στο insider.gr o Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι είναι πιθανό να παραμείνει το λουκέτο στα γυμναστήρια και κατά τον Ιούνιο.

Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων, σύμφωνα με τον κ. Κλεοβούλου, επισημαίνουν μεν την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα προστασίας τονίζουν ωστόσο ότι ενώ τα γυμναστήρια είναι κλειστά, έχουν ήδη ανοίξει τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής όπου ο πελάτης έρχεται σε άμεση επαφή με τον επαγγελματία ενώ στις 18 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και οι σχολές χορού.

«Πρόκειται για συνολικά 2.500 μονάδες με 42.000 εργαζόμενους κι εάν η κατάσταση παραταθεί, δεδομένου ότι και το καλοκαίρι δεν υπάρχει κίνηση στα γυμναστήρια, υπάρχει κίνδυνος και για λουκέτα αλλά και για απώλεια θέσεων εργασίας» τονίζει ο κ. Κλεοβούλου.

Τα μέτρα που προτείνουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων σημειώνει ότι τα γυμναστήρια θα μπορούσαν να ανοίξουν υπό κάποιες προϋποθέσεις ενώ εκτός από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, προτίθεται να στείλει και ειδικές συστάσεις στα μέλη του.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνει είναι να βρίσκεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στον χώρο και προγραμματισμός σχετικά με όσους θέλουν αθληθούν, να παραμείνουν κλειστά τα αποδυτήρια και τα μηχανήματα όπως για παράδειγμα οι διάδρομοι, να λειτουργούν σε απόσταση μεταξύ τους.

Προτείνει ακόμα τη χρήση γαντιών αντισηπτικών, την απολύμανση του χώρου αλλά και κάθε οργάνου γυμναστικής έπειτα από κάθε χρήση.

Όσον αφορά στα κλιματιστικά, για τα οποία έγινε κουβέντα τις προηγούμενες μέρες, σημειώνουν ότι μπορούν να παραμένουν κλειστά, με ανοιχτά τα παράθυρα και επίσης να λειτουργεί εξαερισμός.

«Για εμάς είναι σημαντικό πώς θα εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους πελάτες μας, ώστε να έρθουν στα γυμναστήρια γιατί γνωρίζουμε πως ο κόσμος είναι ανήσυχος και ήδη είχε παρατηρηθεί μείωση στην προσέλευση του ακόμη και πριν τη λήψη μέτρων» τονίζει ο κ. Κλεοβούλου.

Τι θα γίνει με τις συνδρομές

Το θέμα των συνδρομών που έχουν ήδη προπληρωθεί είναι ακόμη ένα ζήτημα που απασχολεί όσους πηγαίνουν στα γυμναστήρια. Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου σημειώνει πως οι ιδιοκτήτες περιμένουν εάν θα υπάρξει κάποια συνολική απόφαση από την πολιτεία.

«Εάν δεν γίνει αυτό, υπάρχει να σκέψη να εισηγηθούμε στα μέλη του συλλόγου, με κάποιον τρόπο να το μοιραστούμε εμείς και ο πελάτης. Κάθε γυμναστήριο αποφασίζει ξεχωριστά για το θέμα των συνδρομών, ωστόσο θεωρούμε ότι κανείς δεν θέλει να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη που χρόνια εμπιστεύεται τα γυμναστήρια μας» τονίζει ο κ. Κλεοβούλου.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider