Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη - 24ωρη απεργία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη - 24ωρη απεργία
«Χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

«Παραλύουν» οι μετακινήσεις στην Αττική την Τετάρτη 2/10, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεκριμένα, απεργία έχει ανακοινωθεί απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, προαστιακό, τρένα και στάση εργασίας για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • Την Τετάρτη 2/10 οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό δεν θα κινηθούν - Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2/10 & Στάση εργασίας από τις 12:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ. την Πέμπτη 3/10.
  • Την Τετάρτη 2/10 προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι οδηγοί στον ΗΣΑΠ.
  • Την Τετάρτη 2/10 τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα Τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ.
  • Την Τετάρτη 2/10 προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό.

Δεμένα και τα πλοία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μπορεί να αρνήθηκε την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, τα πλοία όμως θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Αυτό καθώς η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού (Στέφενσων), η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωσης Μαγείρων και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

Αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη όλες οι κατηγορίες πλοίων στα Λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, θα παραμείνουν δεμένα, από τις 00.01 ως τις 23.59.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 2 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Κάλεσμα για συμμετοχή από τη ΓΣΕΕ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου απευθύνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στην Αθήνα, η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider