Μητσοτάκης: Απολύτως πετυχημένο το εγχείρημα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Απολύτως πετυχημένο το εγχείρημα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης
Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε άνηκε το πόσο το αγκάλιασε η ελληνική κοινωνία.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του εγχειρήματος της εκπαιδευτικής τηλεόρασης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψή που πραγματοποιήθηκε με τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα μαθήματα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα μαθήματα για τη συνεισφορά τους στη μαθησιακή διαδικασία, τους συνεχάρη λέγοντας ότι αποτελούν «παράδειγμα εκπαιδευτικών που εθελοντικά προσέφεραν μία σημαντική υπηρεσία για τη δημόσια εκπαίδευση», και χαρακτήρισε την εκπαιδευτική τηλεόραση, ως ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε μια ιστορική στιγμή που μπήκε στην οθόνη κάθε σπιτιού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ένα «κεκτημένο για το μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι αρχικά υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις στις συζητήσεις που έγιναν με την ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης και τον αρμόδιο υπουργό αναφορικά με την αποδοχή του εγχειρήματος από τον κόσμο, αλλά όπως είπε «ήταν μία πάρα πολύ ευχάριστη έκπληξη. Φάνηκε το πόσο το αγκάλιασε η ελληνική κοινωνία. Τα νούμερα της ΕΡΤ2 στην τηλεθέαση στην κυριολεξία εκτοξεύτηκαν σε ποσοστά που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν. Ήταν ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία και νομίζω ότι όλοι σας προσφέρατε με πάρα πολύ μεράκι μία σημαντικότατη υπηρεσία στα παιδιά μας, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι και έπρεπε με κάποιον τρόπο να κρατήσουν μία επαφή με τους δασκάλους, με το σχολείο, με την όλη μαθησιακή διαδικασία.».

«Μέλημά μας οι ίσες ευκαιρίες σε όλους»

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να δίνονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους, προσθέτοντας πως στο παράδειγμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης ήρθε η συλλογική επιτυχία μέσα από την ατομική προσφορά, αφού η αντιμετώπιση ενός πρωτόγνωρου προβλήματος έδωσε μια καινοτόμα λύση.

Αναφερόμενος στα δημοτικά σχολεία, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.

Παράλληλα άκουσε τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών, ενώ υπήρξε κοινή διαπίστωση πως «αυτό το σημαντικό κεκτημένο θα πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των μαθητών που απορρέουν από την εκπαιδευτική δραστηριότητά τους».

Να σημειωθεί ότι καθημερινά παρακολούθησαν τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης 150.000 τηλεθεατές, ενώ το μέσο ποσοστό τηλεθέασης στις ηλικίες 4-14 ετών ξεπέρασε το 35%. Στο εγχείρημα που ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απολύτως πετυχημένο» συμμετείχαν 67 εκπαιδευτικοί, 12 διερμηνείς της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, 2 κωφοί νοηματιστές και 27 τεχνικοί.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Αντωνίου, και ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, Νικόλαος Μαρίνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider