Την Τρίτη «πέφτουν» οι υπογραφές για το Μνημόνιο στο ποδόσφαιρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τρίτη «πέφτουν» οι υπογραφές για το Μνημόνιο στο ποδόσφαιρο
Το ποδοσφαιρικό Μνημόνιο θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τέσσερις συγκεκριμένους άξονες.

Το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου θα «πέσουν» οι υπογραφές για το Μνημόνιο στο ποδόσφαιρο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντά τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ.

Τι θα περιλαμβάνει το Μνημόνιο

Το ποδοσφαιρικό Μνημόνιο θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: την οργάνωση του ποδοσφαίρου, τη χειραγώγη αγώνων, τη βία και τη διαιτησία, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει τη δέσμευση να νομοθετήσει το επόμενο διάστημα και τις δύο ομοσπονδίες να κομίζουν ένα συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων για τα τέσσερα αυτά πεδία. Μάλιστα, οι ομοσπονδίες θα έχουν και τον ρόλο να ωθήσουν την ΕΠΟ στην υιοθέτηση αυτών των αλλαγών δι’ αλλαγής του Κανονισμού Λειτουργίας, με δεδομένο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Σημειωτέον, πρόκειται για την πρώτη φορά που υπογράφεται ένα τέτοιο Μνημόνιο Συνεργασίας με κυβέρνηση, ενώ δεν είναι και συνηθισμένο η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να αναλαμβάνουν ένα τέτοιου βεληνεκούς project επανεκκίνησης εθνικού πρωταθλήματος.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider