Τέλος στα σενάρια «ΠΑΣΟΚοποίησης» θέλουν να βάλουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στα σενάρια «ΠΑΣΟΚοποίησης» θέλουν να βάλουν στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «restart» του ΣΥΡΙΖΑ μια πρόταση που είχε καθολική αποδοχή

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο θα γίνει μέσω της Προοδευτικής συμμαχίας.

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα που βγήκαν από την χθεσινή, μαραθώνια, συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, στην οποία δόθηκε το στίγμα της επόμενης μέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «restart» του ΣΥΡΙΖΑ μια πρόταση που είχε καθολική αποδοχή και η συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του προέδρου αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, αλλά και την ταυτότητα του κόμματος στη συνέχεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει «τις αριστερές του αξίες» αλλά παράλληλα θα προσπαθήσει να μεγαλώσει κι αυτή η πρόταση αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Κανείς δεν έδειξε να διαφωνεί όσον αφορά το άνοιγμα του κόμματος. Η συζήτηση αφορούσε το πως και σε ποιους θα γίνει αυτό το άνοιγμα.

Σημειώθηκε δηλαδή πως τα στελέχη αλλά και τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να ενστερνίζονται τις ίδιες αξίες και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ένα κόμμα που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις ιδεολογίες (όπως για παράδειγμα τον σοσιαλισμό).

Θα μπορούσε όμως να συνεργαστεί με ανθρώπους που προέρχονται από άλλους χώρους κι έχουν διαφορετικές ιδεολογίες μέσω της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γι’ αυτό είναι η περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Το ζήτημα, όπως τονίστηκε, δεν είναι μόνο η ποσοτική αλλά και η ποιοτική ενίσχυση του κόμματος με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και τα ίδια πιστεύω.

Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι και παράλληλα ένιωσαν «ανακούφιση» από την αναφορά Τσίπρα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως «ούτε στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν πια να είναι ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό κι άλλαξαν όνομα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να βάλει «τέλος» σε όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα και ανέφεραν πως πρόθεση του είναι να «ΠΑΣΟΚοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και να καθησυχάσει τα μέλη της κεντρικής επιτροπής που δε βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια ενδεχόμενη… στροφή.

Αντίθετα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποκτήσει «πράσινο χρώμα», αυτό των οικολόγων-Πράσινων, που άλλωστε είναι η ανερχόμενη αριστερή δύναμη στην Ευρώπη.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider