Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ελληνικές τράπεζες, που μπαίνουν στην τελική ευθεία της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης με κατάθεση προσφορών και γενικές συνελεύσεις εν όψει.

Το χρονοδιάγραμμα των βιβλίων προσφορών για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων έχει ως εξής:

Τράπεζα Πειραιώς

Το βιβλίο προσφορών έχει ανοίξει με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 1,6 δισ. ευρώ από την επενδυτική βάση. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου.

Η Γενική Συνέλευση έχει οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου και, αν δεν υπάρξει απαρτία, θα συγκληθεί πρώτη επαναληπτική γενική συνέλευση στις 20 Νοεμβρίου του 2015.

Το reverse split θα κινηθεί μεταξύ 1 προς 10 ή 1 προς 50 παλαιές μετοχές. Η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Eurobank

Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ανοίγει το βιβλίο προσφορών της Eurobank με στόχο την άντληση 2,1 δισ. ευρώ. Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί και η ομάδα των βασικών μετόχων που θα καλύψουν πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Στις 11 Νοεμβρίου λήγει και η περίοδος αποδοχής των προσφορών ανταλλαγής στα ομολογιακά, ενώ για τις 16 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση.

Alpha bank

Στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών της Alpha bank, η οποία προσβλέπει στην άντληση 2,743 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ημερομηνία λήγει και η προθεσμία της προσφορά ανταλλαγής ομολόγων.

H έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, θα συγκλιθεί εκ νέου στις 19 Νοεμβρίου.

Εθνική τράπεζα

Στις 11 Νοεμβρίου λήγει η προσφορά ανταλλαγής στα ομολογιακά για την ΕΤΕ, ενώ για τις 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση.

Στις 19 ή 23 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών με στόχο την άντληση 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ μέσω νέων κεφαλαίων και 600-700 εκατ. μέσω των ομολογιακών.