Σταθάκης: Kαθολική στήριξη του 60% των δανειοληπτών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθάκης: Kαθολική στήριξη του 60% των δανειοληπτών

Kαθολική στήριξη του 60% των δανειοληπτών προσφέρει η συμφωνία που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. «Η στήριξή τους θα είναι καθολική» τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

Αναφορικά με την πρώτη κατηγορία των δανειοληπτών εξήγησε πως «εάν διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, θα πληρώνουν μόνο με βάση το 5% -10% του εισοδήματός τους και τα υπόλοιπα θα τα πληρώνει το κράτος».

Η δεύτερη κατηγορία, συνέχισε ο κ. Σταθάκης, βρίσκεται ανάμεσα στο 25% και 60% με αντικειμενική αξία τις 180.000 για ένα άτομο με κλιμάκωση και για εισοδήματα μέχρι 35.000. «Οι αξιολογητές με τη συμμετοχή του κράτους θα αποτιμούν την τωρινή αξία του ακινήτου από την οποία θα προκύπτει η δόση της τράπεζας» εξήγησε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως με βάση το εισόδημα θα φαίνεται αν μπορεί να το καλύψει, αν δεν μπορεί τότε επιστρέφει στην τράπεζα, εντάσσεται στον Κώδικα Δεοντολογίας και η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει τι θα κάνει με το ακίνητο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider