Μεγάλη η άγνοια για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Το παράδειγμα των ταξί

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη η άγνοια για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Το παράδειγμα των ταξί
Ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα απευθύνεται μεταξύ άλλων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις περιοχών στις οποίες εφαρμόστηκαν από τον Αύγουστο και μετά τοπικά lowdown ή άλλα περιοριστικά μέτρα.

Μεγάλη είναι η άγνοια που επικρατεί από μέρους των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων για το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών μεγάλο μέρος των επαγγελματιών δεν έχει ενημερωθεί για τα οφέλη από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ως παράδειγμα έφεραν τον κλάδο τον ταξί, που μόλις το 20% προσέτρεξε να αιτηθεί συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και εισέπραξε τα 2.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν. Ξεκαθάρισαν δε πως στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή μπορούν να μετέχουν και ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για κλάδους όπως ο τουριστικός δεν υπάρχει καν η υποχρέωση ο δικαιούχος να διατεθεί ταμειακή μηχανή.

Οι ίδιες πηγές απεκάλυψαν πως το Νοέμβριο θα τρέξει ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στη βάση του οποίου θα δοθούν χαμηλότοκα δάνεια 1 δισ. ευρώ. Ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα απευθύνεται μεταξύ άλλων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις περιοχών στις οποίες εφαρμόστηκαν από τον Αύγουστο και μετά τοπικά lowdown ή άλλα περιοριστικά μέτρα. Και για τη συμμετοχή στον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα τεθεί ως προϋπόθεση η διατήρηση των θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων που θα ενισχυθούν.

Να σημειωθεί πως ο τρίτος και ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αναμένεται να διανείμουν έως το τέλος του έτους 2,1 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό προϋπολογισμό της εν λόγω δράσης για το 2020 σε πάνω από 4 δισ. ευρώ.

Οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider