Στις αρχές του 2020 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ νωρίτερα την Τρίτη.

«Η Επιτροπή Παιγνίων παρέλαβε, χθες βράδυ, το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού για το καζίνο. Πρόκειται για ομόφωνο πόρισμα, το οποίο όπως προβλέπεται από το νόμο πρέπει να εγκριθεί από το Δ.Σ. της Επιτροπής Παιγνίων για να πάμε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Ο στόχος παραμένει να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό στις αρχές του 2020».

Για την Τουρκία

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «έχοντας έναν γείτονα όπως η Τουρκία, που το μόνο που καταλαβαίνει είναι η ισχύς, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι αρκετά ισχυρός για να ξέρει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να σου επιβάλει τίποτα. Όσο είσαι ισχυρός και αποφασισμένος, μπορείς να έχεις και ειρήνη και συνεννόηση. Αν η Τουρκία καταλάβει ότι είσαι “μπόσικος”, την πάτησες. Εμείς δεν είμαστε “μπόσικοι” ούτε ως Κυβέρνηση ούτε ως έθνος».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι είναι πολύ κοντά στην απόφασή του. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το πρόσωπο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγάλη αγωνία εφόσον έχει αποσυνδεθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διενέργεια εκλογών», δήλωσε, επίσης, ο Γεωργιάδης.