Αναβλήθηκε η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβλήθηκε η συζήτηση για το ασφαλιστικό στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Aναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή στις 4 το απόγευμα η συζήτηση της Πολιτικής Γραμματείας για το ασφαλιστικό όπου αναμενόταν να παραστεί τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος.
Η Πολιτική Γραμματεία θα συζητούσε τη διατήρηση μόνο ενός Ασφαλιστικού Ταμείου κύριας ασφάλισης, αλλά και ενός για την επικουρική ασφάλιση.

Επίσης το ενδεχόμενο να περικοπεί το 40% της σύνταξης σε όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 65 ετών και να τους χορηγηθεί όταν συμπληρώσουν το παραπάνω ηλικιακό όριο. Η πρόταση αυτή φαίνεται ότι κατατέθηκε στη διαπραγμάτευση για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνάντηση που είχαν επιτελείς του υπουργείου Εργασίας, με επικεφαλής τον Γ.Γ.Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Νίκο Φράγκο, με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Πρόκειται για μια πρόταση που δημιουργεί μεγάλες ανατροπές, αφού εκτός από την παράμετρο των δύο Ταμείων, ορίζει για πρώτη φορά το ποσοστιαίο ύψος που θα κυμανθούν οι περικοπές στις συντάξεις, όταν αποφασιστούν οριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider