Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναζητήσει περισσότερες λύσεις για τη μείωση των κόκκινων δανείων, επιπρόσθετα του σχεδίου «Ηρακλής», γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είμαστε ανοικτοί και ήδη αναζητούμε άλλες ρεαλιστικές, καινοτόμες και αποτελεσματικές συστημικές λύσεις, επιπρόσθετα του σχεδίου Ηρακλής», για τη μείωση των κόκκινων δανείων, δηλώνει, μιλώντας στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, ενώ δεσμεύθηκε πως η Ελλάδα θα φτάσει σε «μονοψήφιο ποσοστό» σε ό,τι αφορά τους δείκτες των κόκκινων δανείων.

Καθώς κυβέρνηση και Θεσμοί εξετάζουν κατά πόσο τα κέρδη των εθνικών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να αξιοποιηθούν για επενδύσεις, αντί για πληρωμές χρέους, ο κ. Σταϊκούρας εξηγεί πως «βασική προτεραιότητα της μακροοικονομικής πολιτικής που ασκεί η Ελλάδα είναι η βελτίωση από την πλευρά της προσφοράς». Σε εποχές προ κρίσης οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου ήταν στο 20,6% του ΑΕΠ, ενώ τώρα η κυβέρνηση προβλέπει ότι το 2020 θα φτάσουν στο 13,1%.

«Η μακροοικονομική στρατηγική μας είναι η αύξηση του επιπέδου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, για να συμπληρώσει πως «Ελλάδα και εταίροι θα πρέπει να αναζητήσουν κάθε δρόμο που οδηγεί σε ένα θετικό επενδυτικό σοκ».

«Συζητούμε με τους Θεσμούς συγκεκριμένα επενδυτικά πεδία, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Eurogroup», υποστηρίζει. «Οι συνθήκες ωριμάζουν. Οι αποφάσεις αναμένονται τους επόμενους μήνες».