ΔΝΤ: Πρόωρη η συζήτηση για εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Πρόωρη η συζήτηση για εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποφασίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν θα συμμετάσχει οικονομικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

«Κάθε συζήτηση για χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι πρόωρη. Το ζήτημα θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των τρεχουσών διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζεται από κοινού με τους Ευρωπαίους για την αξιολόγηση της προόδου που έχει καταγράψει η Ελλάδα στη μέχρι τώρα εφαρμογή του νέου της προγράμματος», πρόσθεσε, για να επισημάνει πως «εξετάζουμε τόσο την πορεία της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, όσο και τις πιθανές μελλοντικές ανάγκες της χώρας».

Σύμφωνα με τον Rice, το ΔΝΤ εμφανίζεται καταρχήν θετικό στο ενδεχόμενο συζήτησης του μεγέθους της δημοσιονομικής επιβάρυνσης που έχει επιφέρει στην Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα, χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως το Ταμείο εγγυάται έστω και το παραμικρό ίχνος δημοσιονομικής χαλάρωσης.

«Φαντάζομαι πως στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα μπορούσαν να συζητηθούν θέματα που προκαλούν επιπρόσθετες δημοσιονομικές εντάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider