Πέντε νεκροί από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε νεκροί από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που συγκλόνισε το Σάββατο τον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη. Στον εμπορικό αυτό δρόμο, βρίσκονται διάσημα εμπορικά καταστήματα, αλλά και ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του βομβιστή, ενώ τραυματίστηκαν 36. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τουλάχιστον 12 ξένοι πολίτες.

Δύο Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι τα ευρήματα στο χώρο της επίθεσης δείχνουν ότι ο βομβιστής είχε σχέσεις ή με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή με το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία, που είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει απειλές ασφάλειας από το PKK κυρίως στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές της, ενώ αποτελεί στόχο και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας από τους αξιωματούχους, υποστήριξε ότι ο βομβιστής σχεδίαζε να χτυπήσει άλλο κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, ώστε να προκαλέσει περισσότερα θύματα. “ Ο βομβιστής ανατίναξε τον εκρηκτικό μηχανισμό πριν φτάσει στο προκαθορισμένο σημείο της επίθεσης, καθώς φοβήθηκε από την παρουσία της αστυνομίας,” δήλωσε ο αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει το όνομά του, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η στρατιωτική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης, ενώ ιατροδικαστικές ομάδες προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, με την εναέρια κάλυψη αστυνομικών ελικοπτέρων. Οι καταστηματάρχες είναι πανικόβλητοι και πολλοί από αυτούς, έχουν εγκαταλείψει την περιοχή.

Η περιοχή γύρω από το σημείο της έκρηξης αποκλείστηκε αμέσως μετά το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τουρκική πόλη βρίσκεται σε επιφυλακή τις τελευταίες μέρες για ενδεχόμενη έκρηξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider