Ενώ δέχεται περίπου 2.000 νέους μετανάστες την ημέρα, η Γερμανία απορρίπτει στα σύνορά της γύρω στους 200 άλλους μετανάστες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα αποφασίστηκαν αφού η Γερμανία υποδέχθηκε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ του 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη συζήτηση και να επηρεαστεί ο προϋπολογισμός της χώρας.

«Οι άνθρωποι που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις βρίσκουν ασφάλεια και προστασία στη Γερμανία», δηλώνουν πηγές του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. «Όμως αυτό σημαίνει επίσης ότι στα σύνορα αρνούμαστε την είσοδο στη Γερμανία σε αυτούς που δεν αναζητούν στη χώρα μας αυτή την προστασία», τονίζουν.

«Όποιος δεν θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία και θέλει να μπει παράνομα στη Γερμανία, δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εδώ», σημειώνουν.

Μέχρι τώρα το 2016, η αστυνομία απορρίπτει έως 200 άτομα την ημέρα. Σε σύγκριση, σε όλη τη διάρκεια του περασμένου Οκτωβρίου είχαν απορριφθεί 400 άτομα. Μεταξύ αυτών που απορρίπτονται είναι πρόσωπα που θέλουν να ζητήσουν άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.