Το πρώτο iPhone κατασκευάστηκε το 1982 και ονομαζόταν Macphone. Το πρώτο iPad το 1983 και ονομαζόταν «Ντροπαλός» (Bashful). Αν δεν θυμάστε αυτά τα προϊόντα της Apple είναι γιατί δεν βγήκαν ποτέ στην αγορά, παρά κατασκευάστηκαν ως πρωτότυπα και ενθουσίασαν τον μικρό κύκλο των κομπιουτεράδων της εποχής που ενημερώθηκαν μέσω περιοδικών του χώρου.

Υπάρχουν όμως και άλλα ξεχασμένα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας που κυκλοφόρησαν κανονικά και, πέρασαν στη λήθη για πολλούς και διάφορους λόγους. Πολλά από αυτά ανήκουν στην κατηγορία «λάθη που έγιναν όσο ο Στιβ Τζομπς είχε απομακρυνθεί». Άλλα ανήκουν στην κατηγορία «είμαστε τόσο σίγουροι για τους οπαδούς μας, που πιστεύουμε ότι θα αγοράσουν οτιδήποτε έχει ένα μήλο κολλημένο πάνω του». Άλλα απλά επισκιάστηκαν από καλύτερες και φθηνότερες συσκευές και αποσύρθηκαν αθόρυβα. Και υπάρχουν και οι κάλτσες για iPod, μία κατηγορία από μόνες τους, που ξεχάστηκαν γιατί ήταν... κάλτσες για iPod!

Ας δούμε στη συνέχεια δέκα από αυτά τα προϊόντα, που περιλαμβάνουν, εκτός από τις περιβόητες κάλτσες, ένα σπαστό πληκτρολόγιο σε αδιανόητη τιμή, ένα CD player, έναν «λουλουδάτο» iMac, και μια σειρά εντελώς 80s ρούχων.