Αναβάλλεται για μια μέρα η απόφαση για το κλίμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται για μια μέρα η απόφαση για το κλίμα

Για μια ακόμα ημέρα θα κρατήσουν οι διεθνείς διαβουλεύσεις για το κλίμα, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Laurent Fabius.

Μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, ανέφερε πως θα παρουσιάσει ένα νέο συμβιβαστικό κείμενο συμφωνίας για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη το Σάββατο το πρωί, με στόχο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των σχεδόν 200 εθνών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη το μεσημέρι, και όχι σήμερα όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Διευκρίνισε βέβαια πως η «ατμόσφαιρα είναι καλή, τα πράγματα είναι θετικά, τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η Διάσκεψη, που ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου, προγραμματίζονταν να λήξει σήμερα Παρασκευή.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping. Οι δυο ηγέτες ανέφεραν πως οι χώρες τους θα διατηρήσουν τη συνεργασία για την κλιματική αλλαγή, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Οι δυο άνδρες σημείωσαν πως θα συνεργαστούν στενά για να προωθήσουν την επιτυχία της Διάσκεψης για το Κλίμα.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή που διεξάγεται στο Παρίσι, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Obama και ο πρόεδρος Hollande αξιολόγησαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και επισήμαναν την σθεναρή τους δέσμευση προκειμένου να συνεργαστούν με στόχο την επίτευξη μια φιλόδοξης και διαρκούς συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή» τόνισε ο Λευκός Οίκος σε μια ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider