Συνάντηση Lavrov - Cavusoglu στο Βελιγράδι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Lavrov - Cavusoglu στο Βελιγράδι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, και του Τούρκου ομολόγου του, Mevlut Cavusoglu, στο Βελιγράδι, η πρώτη συνάντηση αξιωματούχων μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία που έχει πυροδοτήσει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ρωσικές κυβερνητικές πηγές, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της διάσκεψης του του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Οι δύο χώρες διασταύρωναν νωρίτερα τα ξίφη τους, με μπαράζ προκλητικών δηλώσεων δια στόματος Vladimir Putin αλλά και Tayyip Erdogan.

«Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη συνεργασία με τους τρομοκράτες. Θεωρούσαμε πάντα και θεωρούμε την προδοσία ως την πλέον επαίσχυντη συμπεριφορά», διαμήνυσε νωρίτερα την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος στο ετήσιο «Διάγγελμα στο Έθνος» στο ρωσικό κοινοβούλιο.

«Όσοι στην Τουρκία έκαναν όσα έκαναν, θα μας βρουν μπροστά τους. Θα τους θυμίζουμε τι έχουν κάνει και θα μετανιώσουν», απείλησε ο Putin, διατηρώντας υψηλά τους τόνους στη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των δύο κρατών μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά.

«Ανήθικες» χαρακτήρισε, με τη σειρά του, ο Τούρκος πρόεδρος τις κατηγορίες της Ρωσίας κατά της οικογένειάς του, σύμφωνα με τις οποίες στενοί του συγγενείς εμπλέκονται σε εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, και προειδοποίησε ότι έχει αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στη διακίνηση του πετρελαίου του ISIS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider