Ηχηρό μήνυμα Obama: Θα καταστρέψουμε τους τζιχαντιστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηχηρό μήνυμα Obama: Θα καταστρέψουμε τους τζιχαντιστές

Hχηρό μήνυμα πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα υποχωρήσουν στη μάχη κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, B. Obama.

«Η εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι απλώς ένας ρεαλιστικός στόχος, θα τον πετύχουμε», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Μαλαισία όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», διεμήνυσε. Παράλληλα τόνισε πως «θα ήταν χρήσιμο» αν η Ρωσία έστρεφε την προσοχή της στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η Μόσχα να συμφωνήσει σε μια αλλαγή ηγεσίας στη Συρία.

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

«Εκτός από την καταδίωξη των τρομοκρατών, εκτός από τις αποτελεσματικές υπηρεσίες Πληροφοριών, εκτός από τα πλήγματα με πυραύλους, το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος) είναι να πούμε ότι δεν φοβόμαστε», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider