Αυστρία: Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα λόγω κορονοϊού ζητά ο Κουρτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα λόγω κορονοϊού ζητά ο Κουρτς
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας θεωρεί σκόπιμο τα τεστ για κορονοϊό στους επαναπατριζόμενους να διενεργούνται απευθείας στα σύνορα.

Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, ζητά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Oesterreich.

«Εδώ πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος και είναι επειγόντως απαραίτητο οι υγειονομικές αρχές να διασφαλίσουν ότι υπάρχει περισσότερος έλεγχος από ό,τι στο παρελθόν» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θεωρεί επίσης σκόπιμο, τα τεστ για κορονοϊό στους επαναπατριζόμενους να διενεργούνται απευθείας στα σύνορα, ενώ ταυτόχρονα επικρίνει τις υγειονομικές αρχές, αναφέροντας ότι πρέπει να βελτιώσουν το έργο τους.

Παράλληλα τονίζει, πως αυτό ισχύει τόσο για την διενέργεια των τεστ, καθώς μεσολαβεί ακόμη πολύς χρόνος μέχρι οι ενδιαφερόμενοι λάβουν τα αποτελέσματα, όσο και για τα μέτρα της καραντίνας τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται πιο γρήγορα.

Ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εκφράζει τέλος την ανησυχία του για την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Είχε προβλεφθεί ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων θα αυξανόταν ως αποτέλεσμα των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Αλλά ναι, ανησυχώ: Τα τρέχοντα στοιχεία είναι ανησυχητικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider