«Καζάνι που βράζει» η Βηρυτός - Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές πορείες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καζάνι που βράζει» η Βηρυτός - Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές πορείες
Μαίνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Λίβανο. Εικόνες καταστροφής στη Βηρυτό.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, στη δεύτερη συναπτή ημέρα ταραχών μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σε μια λεωφόρου που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, διαπίστωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μία ημέρα μετά τα παρόμοια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό. Φωτιά ξέσπασε σε μία από τις εισόδους στην πλατεία του κοινοβουλίου στο κέντρο της Βηρυτού, καθώς εκατοντάδες οργισμένοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην περιοχή που έχουν αποκλείσει οι αστυνομικές δυνάμεις, μεταδίδουν λιβανέζικα τηλεοπτικά δίκτυα.

insider

Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

Η αστυνομία του Λιβάνου προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, κατά της διαχείρισης από την κυβέρνηση, της καταστροφικής έκρηξης που έπληξε την πόλη. Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων

Παράλληλα εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων από την καταστροφική έκρηξη της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού σύμφωνα με τον στρατό του Λιβάνου, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Al Jadeed TV.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες, ότι 21 άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι μετά την έκρηξη, η οποία κατέστρεψε τμήματα της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 158 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 6.000.

insider

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.