Ιταλία: Κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ και απευθείας παράδοση τροφίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ και απευθείας παράδοση τροφίμων
Έκτακτη οικονομική βοήθεια ανακοίνωσε η κυβέρνηση Κόντε, για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα.

Την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους πολίτες που δεν έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν τα αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Συνολικά, με την ταχύτερη χορήγηση ποσών που είχαν ήδη εγκριθεί και με νέα, έκτακτα κονδύλια, η κυβέρνηση θα καταβάλλει στους 8.000 δήμους της χώρας 4.700.000.000 ευρώ, για να μπορέσουν να εντοπίσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη δυσκολία, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Σε εφαρμογή από την αρχή της επόμενης εβδομάδας

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλέπεται η χορήγηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση, κουπονιών για αγορές σε σούπερ μάρκετ, αλλά και απευθείας παράδοση τροφίμων στο σπίτι, με την συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων.

«Η ουσιαστική αυτή βοήθεια θα αρχίσει να δίδεται από την αρχή της επόμενης εβδομάδας. Δεν θα μείνει κανείς μόνος, δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε έναν», είπε ο Κόντε. Κάλεσε, δε, τους παραγωγούς και διανομείς τροφίμων να κάνουν μια έκπτωση του 10% στους πολίτες που θα χρησιμοποιούν τα κουπόνια αυτά αλληλεγγύης.

«Τα υπόλοιπα 25 δισ. ευρώ που εγκρίναμε για την βοήθεια των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, θα διατεθούν άμεσα», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider