Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά του «τζιχαντιστή Τζον»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ κατά του «τζιχαντιστή Τζον»

Επιδρομή κατά του «τζιχαντιστή Τζον», του μέλους του Ισλαμικού Κράτους που υπήρξαν από τα πρώτα μέλη της οργάνωσης που εμφανίστηκαν στα βίντεο με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, πραγματοποίησαν τη νύχτα αμερικανικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου,Peter Cook, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Mohammed Emwazi, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. «Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροροφίες...», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, στη βόρεια Συρία.

«Ο Εμουάζι, Βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Mohammed Emwazi, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider