ΕΕ: Ελάχιστες οι ελπίδες να υπάρξει συμφωνία για το Brexit μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Ελάχιστες οι ελπίδες να υπάρξει συμφωνία για το Brexit μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου
«Το Brexit είναι ένα σχολείο υπομονής και αποφασιστικότητας» σχολίασε ειρωνικά ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Ελάχιστες ελπίδες να υπάρξει συμφωνία για το Brexit μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, βλέπουν οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές, ενώ δηλώνουν εξοργισμένοι με την «αδιαλλαξία» του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να εξετάσουμε αντικειμενικά κάθε συγκεκριμένη και νομικά έγκυρη πρόταση εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως ακόμη περιμένουμε» είπε ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ πριν τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων.

«Το Brexit είναι ένα σχολείο υπομονής και αποφασιστικότητας» σχολίασε ειρωνικά ο Μπαρνιέ.

Στη δήλωσή του ενώπιον των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων, ο Μπαρνιέ επέμεινε ότι «δεν υπάρχουν λόγοι να αισιοδοξούμε» ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

«Δεν μπορώ να σας πως αντικειμενικά αν οι επαφές που έχουμε με την κυβέρνηση του κ. Τζόνσον θα καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου», διευκρίνισε. «Θα δούμε, εντός των επόμενων εβδομάδων, αν οι Βρετανοί είναι σε θέση να μας υποβάλουν γραπτώς συγκεκριμένες προτάσεις», πρόσθεσε.

Ο Μπαρνιέ υπενθύμισε ότι οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συζητήσουν την κατάσταση στη σύνοδο κορυφής και να αποφασίσουν εάν θα παραχωρήσουν μια νέα παράταση στο Brexit, εφόσον φυσικά ζητηθεί από το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider