Σε μια γνωστή του τακτική καταφεύγει το Πεντάγωνο για να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες του. Όπως έκανε την εποχή της εισβολής στο Ιράκ, το Πεντάγωνο και πάλι τράπουλες. Μόνο που αυτή τη φορά αντί για τις φωτογραφίες του Σαντάμ Χουσέιν και των στενών συνεργατών του, υπάρχουν τα οπλικά συστήματα της Τεχεράνης. 

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης έχει τυπώσει καινούργιες τράπουλες όπου στα φύλλα τους αναπαρίστανται τα όπλα που διαθέτουν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι πασνταράν, Φρουροί της Επανάστασης, της Τεχεράνης. Πύραυλοι, άρματα μάχης, πυροβόλα.

Η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) στην ιστοσελίδα της δημοσιεύει το έγγραφο του Πενταγώνου, όπου παρουσιάζονται τα φύλλα της τράπουλας.

κ

Το σύστημα αυτό, θεωρητικά, συμβάλλει στο να μπορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες να αναγνωρίζουν τα οπλικά συστήματα, που διαθέτει ο ιρανικός στρατός. Όμως στην πραγματικότητα αποτελεί μία τακτική ψυχολογικού πολέμου σε μία στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, μέσα από πολλαπλά επεισόδια το τελευταίο διάστημα.

Στο παρελθόν το Πεντάγωνο έχει διανείμει στα στρατεύματά του τράπουλες με οπλικά συστήματα της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ προετοιμάζει και μία ανάλογη τράπουλα με τα όπλα της Βορείου Κορέας, ακόμη ενός άλλου μεγάλου «εχθρού» των ΗΠΑ.