Πρόταση Μητσοτάκη για Data Center της Microsoft στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση Μητσοτάκη για Data Center της Microsoft στην Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον πρόεδρο της Microsoft την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Το περίπτερο της Microsoft στο Νταβός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Μπραντ Σμιθ, ο οποίος του παρουσίασε μαζί με τους συνεργάτες του καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που συνδέουν την ψηφιακή εποχή με τις πράσινες τεχνολογίες.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Microsoft, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει τη Microsoft, η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρωθυπουργός σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλλει μία πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

Data Center της Microsoft στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σμιθ συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider