Στον 3ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, συνεχίζουν οι 38 επιχειρηματικές ομάδες που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας, με Αντιδήμαρχο την Νίνα Ασπασία Βλάχου, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Φέτος, σημειώθηκε αύξηση ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, λόγω της επιτυχίας που σημειώθηκε στους
προηγούμενους κύκλους, καθώς επίσης και της υπεραξίας που έλαβαν οι συμμετέχοντες μέσα από τα επιχειρηματικά εργαστήρια και ως αποτέλεσμα στο πρώτο στάδιο συγκεντρώθηκαν 50 επιχειρηματικές προτάσεις στο σύνολο (40 startup και 10 υφιστάμενες).

Μετά τη διοργάνωση των δύο εργαστηρίων παραγωγής ιδεών για τις startup αλλά και συναντήσεις των υφιστάμενων επιχειρήσεων με τους συμβούλους του προγράμματος, οι επιχειρηματικές ομάδες που συνεχίζουν το πρόγραμμα ανέρχονται σε 38.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων παραγωγής ιδεών οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, καθώς και να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο που ετοίμασαν εξειδικευμένα στελέχη της Prisma Consulting, με σκοπό να εκτιμηθεί το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι ομάδες.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που υποβλήθηκαν καλύπτουν έναν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων:

]

Οι επιχειρηματικές ομάδες φιλοξενούνται και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα μέχρι τον Οκτώβριο, με στόχο να μετεξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις.

Η επόμενη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την υλοποίηση δώδεκα επιχειρηματικών εργαστηρίων, ένα μέρος των οποίων θα είναι
διαμορφωμένο έτσι ώστε να καλύπτουν θέματα που αφορούν και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ξεκινάει το 1ο Επιχειρηματικό Εργαστήριο με θέμα: «Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση» όπου startup και υφιστάμενες εταιρείες θα ενημερωθούν για λογιστικά - φορολογικά θέματα στα πλαίσια των απαιτήσεων των επιχειρήσεων και της επιλογής νομικής μορφής κατά την ίδρυση.

Τα επιχειρηματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένα στελέχη και θα αποσκοπούν στην αποτύπωση του Business Model Canvas, τη διαμόρφωση τακτικής Marketing, τη βελτίωση τεχνικής Pitching και την απόκτηση ευρέος φάσματος γνώσεων ώστε να είναι σε θέση οι startup να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πράξη και οι υφιστάμενες να στηρίξουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Μετά το τέλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και η καλύτερη startup θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο από την τράπεζα Eurobank.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστούν πιλοτικά στις υπηρεσίες / υποδομές του Δήμου προϊόντα ή υπηρεσίες που θα παραχθούν από τις startup επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

*Αν έχετε υφιστάμενη επιχείρηση στον Δήμο Κηφισιάς και θέλετε να παρακολουθήσετε το 1ο Επιχειρηματικό Εργαστήριο μπορείτε να κάνετε
αίτηση στον σύνδεσμο: http://bit.ly/PrismaYfistamenes.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Επιχειρηματικότητας του Δήμου στο 2132007224, mmaraki@kifissia.gr ή με την Prisma Consulting στο 2107717900, info@prismaconsulting.gr.