Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία, η οποία συμμετείχε στην ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την πορεία της πανδημίας, εξέφρασε την ελπίδα ότι «φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας».

«Αυτό το οποίο θα ήθελα κι εγώ από την μεριά μου, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας, προς όλους τους Έλληνες οι οποίοι αγαπάνε την πατρίδα: Κάντε ακόμα λίγη υπομονή, κρατηθείτε λίγο στα σπίτια σας, μήπως και καταφέρουμε με μεγάλη επιτυχία και ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο», τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου.

«Είναι πολύ σημαντικό. Όλοι είμαστε κουρασμένοι. Και εσείς και εμείς είμαστε πολύ κουρασμένοι. Δεν αντέχουμε παραπάνω ούτε lockdown, ούτε να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή «έχουμε ένα όπλο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα μας βγάλει στο φως του ήλιου πολύ γρήγορα και ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε ένα Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες να κάνουν Πάσχα».