Παναγιωτόπουλος για Θεοφάνεια: H εκκλησία δεν προτάσσει την υγεία - Είναι λυπηρό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος για Θεοφάνεια: H εκκλησία δεν προτάσσει την υγεία - Είναι λυπηρό

Επικριτικός απέναντι στη στάση που κράτησε η εκκλησία κατά την ημέρα των γιορτών και κυρίως των Θεοφανείων εμφανίστηκε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής του υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ λυπηρό που η εκκλησία έχει προτάξει το τελετουργικό, κι όχι την υγεία των ανθρώπων, δεν είναι σωστό και ενδέχεται να το πληρώσουμε. Εικόνες που δείχνετε ευνοούν την υπερμετάδοση, όχι τη μετάδοση» σημείωσε ο ίδιος.

Προσέφυγε στο ΣτΕ η Εκκλησία για τα μέτρα

Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και 81 Μητροπόλεις της χώρας κατέθεσαν την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στη λειτουργία των Θεοφανίων.

Με τις αιτήσεις τους οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά της από 2/1/2121 κοινής υπουργικής απόφασης για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από το COVID-19, καθώς, όπως αναφέρουν, καταργεί την εξαιρετική δυνατότητα της συλλογικής άσκησης της λατρείας κατά την ημέρα των Θεοφανίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider