Περισσότερα από 140 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις το τελευταίο 24ωρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότερα από 140 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις το τελευταίο 24ωρο
Σε 20 ανήλθαν οι παραβάσεις για μη τήρηση ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας, σε 116 για μετακινήσεις εκτός Νομού και σε 8 οι συλλήψεις για λειτουργία επιχειρήσεων

Στη βεβαίωση 20 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, χθες, Παρασκευή 8 Μαϊου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις για τις οπoίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις έξής περιοχές: 10 στην Αττική, 6 στο Βόρειο Αιγαίο, 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στην Κρήτη.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 175 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μετακινήσεις εκτός Νομού

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός Νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 116 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 38 στην Κεντρική Μακεδονία, 27 στη Θεσσαλονίκη, 15 στην Ηπειρο, 14 στην Αττική, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 6 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στη Θεσσαλία, 3 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 530 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν 8 άτομα. Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 592 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 572 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.