Τσιόδρας: Τους 140 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 15 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.591

Τσιόδρας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του Covid-19 την Πέμπτη.

Ένας ακόμα ασθενής έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 140, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κ. Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 15 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 2.591 και το 55% αφορά άνδρες. Ακόμα ένας ασθενής έχασε τη ζωή του με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 140.

Συνολικά 38 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 74 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσίοδρας ανακοίνωσε πως θα γίνονται τεστ σε όσους έχουν σοβαρά συμπτώματα, ηλικιωμένους και υγειονομικούς. Παράλληλα επεσήμανε πως τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για διάγνωση αλλά μόνο για επιδημιολογικούς λόγους.

 
Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ