Νέο τηλεφωνικό ραντεβού Τσίπρα - Tusk

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο τηλεφωνικό ραντεβού Τσίπρα - Tusk

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μετά από αυτή που είχαν προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Donald Tusk τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup. Από μεριάς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, απέρριψε έμμεσα αλλά δημόσια το ελληνικό αίτημα για διεξαγωγή Έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, παραπέμποντας τη λύση του θέματος της αξιολόγησης στο Eurogroup.

«Πρέπει να αποτρέψουμε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια ημερομηνία που θα γίνει το Eurogroup, όχι στο μακρινό μέλλον. Μέσα στις επόμενες ημέρες όχι εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Tusk σε δημοσιογράφους την ίδια στιγμή που ένα ακόμα ηχηρό «όχι» στη σύγκληση έκτακτης Συνόδου έστειλνε ο υπουργός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble. Ο κ. Schaeuble διαμήνυσε ότι δεν βλέπει λόγο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της στο θέμα των μεταρρυθμίσεων. «Η απάντηση είναι όχι», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Der Tagesspiegel. Τα υπάρχοντα προβλήματα επιλύονται, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider