Το 50% του μεριδίου της Blackstone επαναγοράζει η Crocs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 50% του μεριδίου της Blackstone επαναγοράζει η Crocs
Με υψηλές ταχύτητες «τρέχει» η Crocs κερδίζοντας το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών.

Τον έλεγχο του μεριδίου 50% που κατέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο η Blackstone ετοιμάζεται να αποκτήσει η Crocs, καταβάλλοντας 183,7 εκατ. δολάρια για να μετατρέψει τις μισές προνομιούχες μετοχές που εξαγόρασε το 2017 το αμερικανικό fund.

Η επαναγορά των μετοχών σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα για τον κατασκευαστή των γνωστών πολύχρωμων παπουτσιών από καουτσούκ που βλέπει τα οικονομικά του στοιχεία να ανθούν. Κατά την εξαγορά του μεριδίου από την Blackstone, η τιμή της Crocs διαπραγματευόταν στα 15 δολάρια κατά τη συμφωνία και έκτοτε έχει εκτοξευτεί στα 27,80 δολάρια.

Crocs

«Η επίδραση της Blackstone στην εταιρεία υποδημάτων ήταν εξαιρετικά θετική λόγω των νέων στελεχών που εισχώρησαν στη διοίκησή της αλλά και της καθοδήγησης που πρόσφερε σε επίπεδο στρατηγικής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άντριου Ρις. «Μας έφερε σήμερα στη θέση να έχουμε αρκετή οικονομική ισχύ για να επαναγοράσουμε τις μετοχές», συμπληρωσε.

Μετά την επένδυση της Blackstone, η οποία εξασφάλισε και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Crocs, η εταιρεία προχώρησε σε δραστική περικοπή κόστους κλείνοντας τα καταστήματα μειωμένων επιδόσεων και αποχωρώντας από μη κερδοφόρες αγορές. Βελτίωσε, επίσης, σημαντικά τα περιθώρια κέρδους της μειώνοντας το πλεονάζον αποθεματικό και βελτιώνοντας την ποιότητα των πωλήσεων.

Η Crocs θα χρηματοδοτήσει την επαναγορά με έναν συνδυασμό ρευστών διαθεσίμων και δανεισμού από τα υφιστάμενα πιστωτικά της όρια, όπως διευκρίνισε. Η Blackstone έχει συμφωνήσει να μετατρέψει το υπόλοιπο ποσοστό σε κοινό μετοχικό κεφάλαιο δημιουργώντας περίπου 6,9 εκατ. μετοχές, καθώς και να μην προβεί σε πώληση των εν λόγω μετοχών για το επόμενο εννεάμηνο.

Η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα κέρδη, εκτιμά η εταιρεία. Επιπλέον, απελευθερώνει ρευστότητα 12 εκατ. ευρώ ετησίως, την οποία κατέβαλε στην Blackstone στη μορφή μερίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider