ΣΑ ΟΗΕ: Βέτο Κίνας - Ρωσίας σε σχέδιο για προστασία της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΣΑ ΟΗΕ: Βέτο Κίνας - Ρωσίας σε σχέδιο για προστασία της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ
Το Πακιστάν και η Κολομβία απείχαν, ενώ τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπερψήφισαν.

Η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν βέτο κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή καταψηφίζοντας το σχέδιο ψηφίσματος του Μπαχρέιν το οποίο «ενθαρρύνει έντονα» τα κράτη που ενδιαφέρονται για τη χρήση των εμπορικών θαλάσσιων oδών στα Στενά του Ορμούζ να συντονίσουν αμυντικού χαρακτήρα προσπάθειες, προκειμένου να συμβάλουν στην εγγύηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, μεταξύ άλλων μέσω συνοδείας εμπορικών και εμπορικών πλοίων.

Το Πακιστάν και η Κολομβία απείχαν, ενώ τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπερψήφισαν.

Το ψήφισμα απαιτούσε από το Iράν να παύσει άμεσα κάθε επίθεση κατά εμπορικών πλοίων και κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της διέλευσης ή της ελευθερίας ναυσιπλοΐας στα Στενά, ενώ παράλληλα ζητούσε να τερματιστούν οι επιθέσεις κατά πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων υδάτινων υποδομών, μονάδων αφαλάτωσης, καθώς και εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το σχέδιο ψηφίσματος είχε κατατεθεί μετά από στενό συντονισμό των κρατών-μελών του Συμβουλίου των Κρατών του Πεσικού Κόλπου (GCC - Kουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Κατάρ, ΗΑΕ, Σ. Αραβία) και της Ιορδανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Fuel Pass: Συνεχίζονται τα προβλήματα - Εξετάζονται νέες αλλαγές στο πρόγραμμα ανά ψηφίο ΑΦΜ

Τα 16 πράγματα που πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο του αυτοκινήτου

Τουρισμός: Θετική δυναμική παρά την κρίση στη Μ. Ανατολή αλλά και αστερίσκοι για τη συνέχεια

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider