Ισχυρός σεισμός στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρός σεισμός στη Νέα Υόρκη
Η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή και «ταρακουνήθηκαν» τα προάστια της Big Apple αλλά και το Νιου Τζέρσεϊ.

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός σε όλη τη Νέα Υόρκη, το απόγευμα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος. Η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή και «ταρακουνήθηκαν» τα προάστια του Big Apple αλλά και το Νιου Τζέρσεϊ.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε πως η ομάδα της αξιολογεί τις επιπτώσεις και τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν προκληθεί ενώ οι πολίτες θα λαμβάνουν ενημερώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 4,5 μίλια βορειοανατολικά του σταθμού Γουαϊτχάουζ, στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές, ενώ το Weather Channel μετέφερε πως ο εγκέλαδος ήταν αισθητός στη Βοστώνη αλλά και στη Φιλαδέλφεια.

Στο κέντρο του Μανχάταν, ο θόρυβος της κυκλοφορίας έγινε πιο δυνατός, καθώς οι οδηγοί χτυπούσαν τις κόρνες τους στους δρόμους που έτρεμαν στιγμιαία. Κάποιοι κάτοικοι του Μπρούκλιν άκουσαν έναν βροντερό ήχο και ένιωσαν το κτίριό τους να τρέμει.

Άνθρωποι στη Βαλτιμόρη, το Κονέκτικατ και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ακτής που δεν είναι συνηθισμένες σε σεισμούς ανέφεραν επίσης ότι αισθάνθηκαν το έδαφος να τρέμει.

Η δόνηση ξύπνησε μνήμες από τον σεισμό της 23ης Αυγούστου 2011, ο οποίος ταρακούνησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους από τη Γεωργία έως τον Καναδά. Με μέγεθος 5,8 βαθμών ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Ανατολική Ακτή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το επίκεντρο ήταν στη Βιρτζίνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider