Ιράν: Σε 84 αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στην Κερμάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιράν: Σε 84 αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στην Κερμάν
Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 95 νεκρούς και 181 τραυματίες.

Το Ιράν αναθεώρησε προς τα κάτω, στους 84 νεκρούς, τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στον πόλη Κερμάν κοντά στον τάφο του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί.

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 84 άνθρωπο σκοτώθηκαν», ανακοίνωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ιράν, ο Τζαφάρ Μιαντφάρ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν «248 τραυματίες, εκ των οποίων 195 εξακολουθούν να νοσηλεύονται».

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε στην Κερμάν, στο νότιο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Σολεϊμανί, αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και του λεγόμενου «άξονα της αντίστασης» στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του.

Ο Σολεϊμανί σκοτώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από πλήγμα αμερικανικού drone στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Το μεγάλο πλήθος που βρισκόταν συγκεντρωμένο εκεί αποτελείτο από αξιωματούχους του καθεστώτος και πολίτες.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 95 νεκρούς και 181 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Μιαντφάρ, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποια από τα πτώματα δυσκολεύει την καταμέτρηση των θυμάτων.

Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς κάποιοι τραυματίες βρίσκονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει προς το παρόν κανείς, σημειώθηκε την ώρα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι τεταμένη μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και μία ημέρα έπειτα από πλήγμα στη Βηρυτό που κόστισε τη ζωή στον δεύτερο στην ιεραρχία του παλαιστινιακού κινήματος Σάλεχ αλ Αρούρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τόσο κοστίζει το γιοτ του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην Καλαμάτα

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider