Τραγωδία στα Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα 

Newsroom
Μοιράσου το
Τραγωδία στα Τέμπη: Μνημόσυνο για τα θύματα 
Την Τρίτη την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο αρχαιότερος σταθμάρχης, ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ο επιθεωρητής.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Σε κλίμα συγκίνησης αρκετός κόσμος έσπευσε στο παρεκκλήσι κρατώντας ένα λουλούδι και άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ στην αυριανή ημέρα στρέφεται το δικαστικό ενδιαφέρον, καθώς θα απολογηθεί ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος θα περάσει την πόρτα του ειδικού εφέτη-ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ο ίδιος έφυγε στις 10:15.

Ξεκινούν οι απολογίες

Την Τρίτη την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο αρχαιότερος σταθμάρχης, εκείνος του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ, αλλά ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία, καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Πέμπτη 30, Μαρτίου πρόκειται να περάσει επίσης την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί ο επιθεωρητής. Θα ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στην βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.