Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, κάνοντας λόγο για παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του OHE.

Νέο βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, που επικαλέστηκε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας. Ο πύραυλος έπεσε εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NHK.

Η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ καταγράφεται λιγότερες από 24 ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη ακόμη μιας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Μέτρα ανταπόδοσης»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως οι πρόσφατες οπλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ αποτελούν «μέτρα ανταπόδοσης» στα πρόσφατα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και στην ανάπτυξη στην περιοχή πόρων όπως πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, που έχουν πλέον φθάσει τις έξι από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποτελούσαν «δίκαιη αντίδραση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ που προκαλούν κλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, κάνοντας λόγο για παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και απειλή για τις χώρες της περιοχής και για την διεθνή κοινότητα στο σύνολο της. Επέμεινε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει δεσμευμένη στη διπλωματική προσέγγιση για την επίλυση του ζητήματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ και παρότρυνε για ακόμη μια αφορά τη βορειοκορεατική ηγεσία να διαλέξει τον δρόμο του διαλόγου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπέρ της κατασκευής του αγωγού MidCat οι Σολτς και Σάντσεθ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από βομβαρδισμούς των Ρώσων στη Ζαπορίζια

Reuters: Δύο μεγάλοι χρηματοδότες «εγκατέλειψαν» τον Μασκ για την εξαγορά της Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider